Фестиваль «Дивосвіт 2017» – як це було

26.07.2018
Фестиваль «Дивосвіт 2017» – як це було

VILLA terra підтримує ініціативи по розвитку рідного міста, тож разом із партнером Sika Ukraine ми виступили одними із спонсорів проекту ДИВОСВІТ-2017. Ми щасливі долучитись до такого чудового свята та радіємо оновленню улюбленого міського парку разом з дорослими та малими мешканцями Черкас!

14 серпня у парку "Сосновий бір" урочисто відкрили фестиваль "Дивосвіт", що цьогоріч має назву "Минуле на дотик". В його рамках відомий черкаський скульптор Роман Турецький та його колеги створили ансамбль неймовірних скульптур, що вражають уяву як дітлахів, так і дорослих містян.

Цього літа проведено реконструкцію каскаду струмків, що супроводжують нас уздовж спуску із парку до берега Дніпра. Тепер ця маленька подорож стала ще більш захопливою, адже на шляху ви зустрінете 9 доісторичних артефактів – дивовижних скульптур з фібробетону!

8 скульпторів упродовж місяця працювали над скульптурами, які прикрасили струмки та водоспади під мостом кохання у парку "Сосновий бір".

Цього року скульптури створювались із нового матеріалу – фібробетону. У процесі виготовлення скульптур використовувалась продукція від світового бренду Sika:

  • Sika fiber PPM-12
  • Sika Latex
  • Sika 520 plast
  • Sika Mix Plus

Використання високоякісних матеріалів – це гарантія того, що скульптури радуватимуть відвідувачів парку ще не один рік.

На найбільшу скульптуру в ансамблі – фантастичного змія, над яким працювала ціла група майстрів, було витрачено майже 7 тонн матеріалу. Серед інших фігур ви впізнаєте образи прадавніх мешканців цих земель: мамонта, мушлю з часів палеоліту, шерстистого носорога, шаблезубого тигра, птеродактиля та інші фігури.

Результати старань команди талановитих скульпторів приємно вразили усіх учасників фестивалю і продовжують радувати око відвідувачів парку. Хочеться висловити величезну подяку всим, хто брав участь у проекті і підтримує чудові ідеї по вдосконаленню нашого міста.

Давайте й надалі разом створювати хоч маленькі, та дива!